Технологии

NVIDIA RTX Voice вече работи и с GTX графични карти

06.04.2021

author:

NVIDIA RTX Voice вече работи и с GTX графични карти

 Tom’s Hardware съобщиха, че NVIDIA RTX Voice вече работи с графични карти GeForce GTX, като поддръжката стига до NVIDIA GTX 600, базирана на Kepler архитектурата. NVIDIA е добавила поддръжка за модели GTX с драйверите 410.18, съобщава сайтът. Това означава, че технологията е въведена без обявление в серията GeForce GTX  и вероятно никой не би забелязал, ако не беше  статията на Том. Мануел Гусман от NVIDIA потвърди, че RTX Voice е  бил добавен към серията GTX преди месеци, когато е пуснат новия софтуер, наречен RTX Broadcast.

NVIDIA RTX Voice беше пуснат преди година. Тази технология използва специален AI алгоритъм, който намалява фоновите шумове и в резултат, подобрява качеството на звука на гласа.

Първоначално NVIDIA твърдяха, че RTX Voice използва Tensor ядра, но бързо беше открито, че технологията  работи  и с графични процесори, които не са RTX, както и с операционна система Windows 7. В крайна сметка NVIDIA се отказа да се преструва и технологията вече е достъпна за всички потребители на GeForce, чиито карти са поне базирани на серията Geforce GTX 600.

Оттогава NVIDIA представи своя RTX Broadcast софтуер, който се счита за наследник на RTX Voice. Смята се, че NVIDIA може вече да не актуализира приложението си RTX Voice, тъй като вече е интегрирано в Broadcast софтуера.

Също така беше отбелязано, че технологията има значително въздействие върху производителността и дори по-значително, ако потребителят реши да филтрира входния и изходния звук. Като цяло потребителите трябва да очакват 8% до 20% загуба на производителност и до 30W по-висока консумация на енергия, когато се използва технологията.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *