Технологии

Появиха се слухове за нов Nintendo Switch Pro/Plus с DLSS 2.0 и 4K поддръжка

04.03.2021

author:

Появиха се слухове за нов Nintendo Switch Pro/Plus с DLSS 2.0 и 4K поддръжка

Още през юли 2020 г. NVIDIA пуснаха оферта за работа за старши софтуерен инженер, който да работи върху „графики от следващо поколение и AI технологии за игрални конзоли и AI крайни устройства“. Този инженер ще работи и върху „решения за използване на изкуствен интелект в графични технологии като DLSS 2.0 на NVIDIA“. Ръчните игрови конзоли все още не са използвали широко изкуствен интелект, най-вече поради хардуерни ограничения. Тъй като обаче конзолата Nintendo Siwtch вече е базирана на хардуер на NVIDIA, а доставчикът на графични процесори широко разработва своята технология за мащабиране на AI, би било напълно логично да очакваме следващата конзола да включва тази технология.

Нито Nintendo, нито NVIDIA са потвърдили, че ще участват в пускането на нова конзола. NVIDIA Tegra се забави през последните няколко години, така че новата конзола със сигурност ще помогне на NVIDIA да запази позицията, която компанията вече има в света на игралните конзоли.

Според последните слухове от ResetEra Insider, следващата конзола се очаква да включва технологията NVIDIA DLSS. Другото твърдение е , че новата конзола ще може да се изобразява при резолюция от 4K, твърдение, съобщено и от Bloomberg.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *