Технологии

Gigabyte обновява своята серия GeForce RTX 3060 с Lite Hash Rate версия

18.05.2021

author:

Gigabyte обновява своята серия GeForce RTX 3060 с Lite Hash Rate версия

След GALAX, Gigabyte става вторият производител, който публично потвърждава новата серия Lite Hash Rate.

Добрата новина е, че серията LHR от Gigabyte сега трябва да стане достъпна за първите клиенти. Лошата новина е, че няма лесен начин да ги различим от съществуващите модели. Gigabyte просто пусна втора ревизия (Rev. 2.0) на цялото си портфолио GeForce RTX 3060, включително AORUS Master, Vision OC, Gaming OC и Eagle OC / non-OC серия.

Официалният уебсайт за всеки модел съдържа „версията LHR (Lite Hash Rate)“, която дори не е обяснена в раздела за спецификация. GALAX поне предостави данни за скоростта на хеширане, което теоретично може да помогне на клиентите да разберат какво означава LHR.

Липсата на официалните указания на NVIDIA за именуване на продукти от серията RTX 30 LHR несъмнено ще доведе до хаос. Откриването на кой модел е на разположение може да стане проблематично, но само за тези, които наистина се интересуват от кой модел купуват. В противен случай геймърите не трябва да се интересуват от това дали картата им е вариант на LHR. Вътрешно NVIDIA обеща, че серията RTX 30 LHR ще има еднакви игрални характеристики, а ограничителят на скоростта на хеш се прилага само за добив на криптовалута. Към този момент не знаем дали това се отнася само за Ethereum и неговите производни или по-широк кръг от криптовалути.

Сравняването на двете ревизии една до друга предполага, че няма промени в дизайна на всяка ревизия. Също така няма промени в спецификациите или оформлението на конектора на дисплея. Възможно е да има промени в дизайна на PCB-to, който не е изобразен от Gigabyte. Разбира се, всяка от тези карти разполага с нов GA106-302 графичен процесор, който е вариантът LHR.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *