Технологии

NVIDIA намалят скороста за копаене на криптовалути в GeForce RTX 3060

19.02.2021

author:

NVIDIA намалят скороста за копаене на криптовалути в GeForce RTX 3060

Nvidia планират да намалят Hash Rate-a на Geforce RTX 3060, чрез тази стъпка зелените се стремят да покажат ,че картите са предназначени за геймърите, а не за миньорите. В същото време, от NVIDIA обявиха плановете си да пуснат специална серия от карти предназначена за копаене на криптовалути.

Новите карти, ако можете да ги наречем такива, ще попаднат в линията продукти CMP HX и просто ще бъдат GPU и 10GB VRAM без  конектори за дисплей. NVIDIA първоначално представи четири CMP HX карти,  предназначени за добив на Ethereum при кеш скорости от 25 MH / s при 125W до 86 MH / s при 320W. Картите за майнинг, CMP HX ще се предлагат Q1, докато моделите от 10 GB ще се продават през Q2 на 2021-ва година. Ако погледнем консумацията на енергия, GeForce Ampere GA102 вероятно се използва за 50HX и 90HX, GA104 и GA106 вероятно ще се озовават в по-бавните модели.

Лошата новина, графичните процесори на Ampere все още ще се озовават в продукти за майнинг, добрите новини, започвайки с пускането на 3060, скоростта на кеширане е наполовина, което прави миньорите по-малко склонни да изкупуват картите от геймърските серии.

Остава да видим NVIDIA как ще разпредели наличните си графични процесори.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *