Технологии

Инженерна бройка на AMD Ryzen 7 5700G беше тествана

05.04.2021

author:

Инженерна бройка на AMD Ryzen 7 5700G беше тествана

Серията Ryzen 5000G все още не е обявена от AMD, но въпреки това те са широко достъпни за оценка при системните интегратори и производители. Една от тези проби е попаднала в ръцете на Патрик Шур.

Серията с кодово име Cezanne-AM4 са настолни APU-та със същия силиций, който вече дебютира в преносими компютри, задвижвани от AMD по-рано тази година. Тя предлага до 8 ядра и 16 нишки, заедно с базирана на Vega графика. Всичко това е съвместимо със съществуващия AM4 сокет. Cezanne-AM4 ще бъдат първите базирани на ZenD APU за настолни компютри.

Това, което все още не е  ясно, е дали AMD планира да продаде Cezanne APU-тата, на крайно клиентския пазар . Предишната серия с кодово име Renoir-AM4 беше само за OEM и системни интегратори. Въпреки това те все още бяха достъпни чрез някои търговци, особено базирани в Азия, които основно ги продаваха през сивия пазар.

Патрик извърши бърз CPU-Z тест с настройки, които не са налични, той също използва XMP 2000 MHz профил, а Precision Boost Overdrive е конфигуриран на +100 MHz.

В сравнение с Ryzen 7 4700G, 5700G изглежда 13% по-бърз при тестове с едно ядро и 8% по-бърз при многонишков тест.

Въпреки че AMD не е официално представил серията Cezanne-AM4, само преди два дни, от HP изтекоха пълните спецификации на предстоящ предварително изграден компютър с новите процесори.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *