Технологии

Valve показаха как разглобяват своя Steam Deck в ново видео

08.10.2021

author:

Valve показаха как разглобяват своя Steam Deck в ново видео

Демонтажът на Steam Deck може да не е сложен, но Valve не препоръчва да го правите.

Видеоклип, публикуван от официалния акаунт на Valve в YouTube, показва процеса на разглобяване на Steam Deck, като се фокусира главно върху аналоговия стик и подмяната на SSD. Компанията обещава, че в един момент ще бъдат налични резервни части, така че видеоклип като този ще бъде полезен, ако имаме нужда да сменим тези компоненти.

Това, което стана ясно, е, че подмяната на SSD не се препоръчва. Драйвът, който е внимателно избран за конзолата, е тестван задълбочено по отношение на консумацията на енергия и електромагнитните смущения. Фактът, че SSD-то е разположено в близост до адаптера за безжична мрежа, определено е важен фактор тук и не е ясно как другите SSD дискове биха повлияли на него.

Steam Deck ще стане достъпен за хора, които са поръчали предварително конзолата от декември. Новите поръчки няма да бъдат изпълнени поне до второто тримесечие на 2022 г., което предполага липса на компоненти.

Конзолата е оборудвана с AMD Van Gogh APU, базирана на микроархитектура Zen2 и RDNA2. Предлага се с 64GB, 256GB и 512GB опции за съхранение, които могат да бъдат допълнително разширени чрез слота за MicroSD, което е препоръчителен начин според видеото. Steam Deck разполага с 16 GB LPDDR5 памет, 7-инчов 1280 × 800 дисплей и 40 Whr батерия. Конзолата струва 399 USD до 649 USD в зависимост от опцията за съхранение.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *