Технологии

Украинските правоохранителни органи затварориха крипто ферма с 3800 конзоли PlayStation 4

12.07.2021

author:

Украинските правоохранителни органи затварориха крипто ферма с 3800 конзоли PlayStation 4

Службата за сигурност на Украйна (SSU) разкри голяма незаконна ферма за криптовалута в град Виница. Тази криптоферма e имала хиляди игрови конзоли, графични карти и процесори, незаконно свързани към електрическата мрежа на града.

Преминават ли миньорите към геймърски конзоли ?  Досега майнингът на PS4 никога не е бил документиран или потвърден, че работи, но както отбелязват от Tom’s Hardware, дори GameBoy и Commodore вече са модифицирани да копаят биткойни, така че с достатъчно решителност, пари и електричество, не би трябвало да е изненадващо да се види крипто монети добивани с конзоли.

Криптокопачите вероятно не са загрижени за енергийната ефективност на операцията си за добив, тъй като съоръжението е било незаконно включено в градската електрическа мрежа. Внезапният скок на потреблението на енергия със сигурност привлича вниманието на правоприлагащите органи и в резултат на това откриването на тази крипто ферма.

Иззетите неща от фермата са следните:

  • 3800 геймърски конзоли;
  • повече от 500 видео карти;
  • 50 процесора;
  • преносими компютри, телефони, флашки.


Оригиналните конзоли на PlayStation 4, които ясно се виждат на снимките, публикувани от SSU, се захранват от графичен процесор с 18 изчислителни единици, предлагащи около 1,84 TFLOP с изчислителна производителност с една точност. Актуализираният модел (PS4 Pro) е увеличил производителността на изчисленията до 4.2 TFLOPs благодарение на 36 CU. И двата модела са оборудвани с 8-ядрен процесор AMD Jaguar, който теоретично може да се използва и за копаене на крипто.

SSU не  са разкрили подробности за тази операцията, поради което целта на конзолите в това съоръжение остава неизвестна.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *