Технологии

Според слуховете серията AMD Radeon 7000 “RDNA3” ще излезе между края на октомври и средата на ноември

14.06.2022

author:

Според слуховете серията AMD Radeon 7000 “RDNA3” ще излезе между края на октомври и средата на ноември

Според Greymon55 AMD ще пусне серията Radeon 7000 в края на октомври.

Датата не е фиксирана, но информацията, която идва от „надежден източник“ на Greymon55, предполага, че Radeon 7000 карти, базирани на RDNA3 архитектура, трябва да се появят между края на октомври и средата на ноември. Малко по-рано AMD ще представи своята серия процесори Ryzen 7000, базирана на архитектура Zen4. Следователно в рамките на 2 месеца AMD ще прехвърли цялата си настолна платформа към хардуер от следващо поколение.

Ако се вземат предвид слуховете, AMD RDNA3 архитектурата трябва да започне с водещия графичен процесор Navi 31 за серията Radeon 7900, последван от Navi 33 и Navi 32.

Въпреки това конкурентите на AMD няма да позволят на AMD да открадне цялото внимание. Intel вероятно ще бъдат първите, които ще пуснат в световен мащаб своите дългоочаквани графични карти за настолни компютри Arc, освен че никой не знае кога. Официално е късно лято, така че само седмици преди AMD/NVIDIA да преминат към още по-бърза GPU архитектура. Освен това Intel ще пусне на пазара своята серия от настолни процесори Core от 13-то поколение с кодово име Raptor Lake-S, актуализирана архитектура Intel 7 с увеличен общ брой ядра на процесора до 24.

И като стана дума за NVIDIA, сега се очаква компанията да пусне своята серия GeForce RTX 40 с кодово име „Ada Lovelace“ през септември или октомври. Все още има въпрос дали партньорите на борда успяват да продадат излишъка от инвентара си на RTX 30 преди излизането на новата серия. Това може да повлияе на решението на NVIDIA или да отложи, или да отложи пускането на графичните процесори Ada.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *