Технологии

Adobe Premiere Pro 22.2 идва с подобрения за графичните процесори на NVIDIA и Intel

09.02.2022

author:

Adobe Premiere Pro 22.2 идва с подобрения за графичните процесори на NVIDIA и Intel

Adobe обявиха най-новата си версия на Premiere Pro, своя изключително популярен софтуер за редактиране на видео. Февруарската актуализация носи няколко промени, като например въвеждането на софтуер Remix за Premiere, който е усъвършенстван инструмент за съхранение на аудио. Premiere Pro 22.2 също се предлага с подобрен алгоритъм за офлайн транскрипция на реч в текст, с до 3 пъти по-бърз.

Въпреки това, най-значимото надграждане идва с HEVC 10-битовото кодиране, използвайки 4:2:0 подсемплиране на цветността. Според графиките, публикувани от Adobe, графичните процесори на NVIDIA (в този случай Quadro RTX 5000 вече са поне четири пъти по-бързи при видеокодиране за този формат в сравнение с предишната версия 22.1.1.

Софтуерът на Adobe използва и  разширени възможности за хардуерно кодиране. Компанията е включила технологията Intel Quick Sync за Premiere и Media Encoder, които, както е показано по-горе, могат значително да повишат възможностите за енкодване дори за Ultra-HD резолюция на мобилни устройства. За собствениците на графични процесори на NVIDIA Adobe препоръчва официалните
Studio драйвери.  

Източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *