Технологии

Инженер на AMD потвърди, че графичните процесори Radeon 7000 “RDNA3 (Navi 3X)” ще използват 5nm-ова и 6nm-ова архитектура

07.02.2022

author:

Инженер на AMD потвърди, че графичните процесори Radeon 7000 “RDNA3 (Navi 3X)” ще използват 5nm-ова и 6nm-ова архитектура

Инженерът по дизайн на Infinity Data Fabric Silicon на AMD, потвърди чрез своя Linkedin профил, че следващото поколение Navi 3X архитектура ще използва 5nm и 6nm възли.

По-рано тази седмица главният изпълнителен директор на AMD направи първите коментари тази година относно архитектурата за потребителска графика RDNA3. Компанията вече е готова да пусне първите Navi 3X графични процесори до края на тази година заедно с новата си архитектура на процесора Zen4 “Raphael”. AMD все още не е потвърдила производствените възли за тези нови графични процесори, въпреки че повечето слухове изглежда предполагат, че това е хибрид от 5nm и 6nm.

Изглежда, че тези слухове най-накрая бяха потвърдени от служител на AMD, който сега изброява тези нови графични процесори в своя профил в Linkedin. Той не само изрежда всеки един от графичните процесори Navi 3X, но и възлите, които всеки от тях използва. Според неговия профил, Navi 31 и Navi 32 трябва да използват 6nm и 5nm възли, докато Navi 33 е 6nm. Това косвено потвърждава слуховете, че Navi 33 ще бъде единственото монолитно GPU в серията.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *