Технологии

Технологията AMD FidelityFX Super Resolution вече е налична в Cyberpunk 2077 и Steam Deck

16.02.2022

author:

Технологията AMD FidelityFX Super Resolution вече е налична в Cyberpunk 2077 и Steam Deck

CD Projekt Red пуснаха дългоочаквана актуализация на играта, която носи оптимизация за актуалните сега гейминг конзоли, както и нови графични функции като RT Shadows за PC версията. Тази актуализация, също доставя поддръжка за AMD FidelityFX Super Resolution (FSR). Въпреки че използва архитектурата RDNA2, тази технология не се поддържа от конзолите.

Освен това играта вече има свой собствен вграден бенчмарк, който трябва да бъде полезен при тестове на всяка една от новите технологии.

Активирането на AMD FSR в Steam Deck (базирано на Aerith/VanGogh APU с графика RDNA2) също е налично. Последната актуализация на Steam Deck поддържа FSR в цялата система чрез Gamescope compositor. Интересното е, че технологията ще бъде включена в самия SteamOS, което означава, че FSR вече може да бъде активиран дори за игри, които не поддържат тази технология, но са съвместими с конзолата.

За игрите, които вече имат поддръжка на FSR, за предпочитане е геймърите да използват официалната реализация на технологията. Това гарантира, че FSR не засяга други елементи на играта, като потребителския интерфейс, който иначе се увеличава от по-ниската разделителна способност, точно както самата игра.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *