Технологии

Графичните карти AMD Radeon RX 6000 вече са „само“ с 12% над MSRP в Германия и Австрия

19.04.2022

author:

Графичните карти AMD Radeon RX 6000 вече са „само“ с 12% над MSRP в Германия и Австрия

3DCenter споделиха последния си отчет за ценовите тенденции през април за серията Radeon RX 6000 и GeForce RTX 30 от текущото поколение.

Този е най-точното представяне на пазара на графични процесори въз основа на ценовите данни от немски и австрийски търговци на дребно. Това е и най-продължителният анализ от този тип, който започна приблизително по същото време, когато цените скочиха до небето през януари миналата година.

Цените последователно намаляват от началото на тази година, от близо 80% над MSRP до само 12-19% в момента. Това означава, че графичните карти от настоящото поколение не са били толкова евтини от 16 месеца. Всеки отчет обикновено се публикува на всеки три седмици и всеки отчет показва двуцифрена процентна промяна. Това означава, че със следващия доклад може най-накрая да видим графична карта в MSRP.

Според данните наличността на сегашното поколение GPU-та никога не е била толкова добра. Това е вероятно, защото клиентите вече очакват цени под MSRP към този момент, само месеци от пускането на следващото поколение графични процесори. Нито AMD, нито NVIDIA все още са обявили намаляване на цените и двете компании не са склонни да увеличат продажбите с пакети от игри, което е типично в този момент за предишните поколения.

Сега се очаква производителите на графични процесори да представят следващо поколение графични процесори след 5 до 6 месеца. AMD също са готови да представят актуализирана серия RDNA2 RX 6x50XT през май. Тъй като текущите цени последователно намаляват с този темп, има много голям шанс следващият доклад вече да показва различни модели в MSRP.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *