Технологии

Появиха се дизайните на новите AMD Radeon RX 6950XT, RX 6750XT и RX 6650XT видеокарти

05.04.2022

author:

Появиха се дизайните на новите AMD Radeon RX 6950XT, RX 6750XT и RX 6650XT видеокарти

Снимка, представяща цялото ново семейство от освежени модели, бе споделена от Disclosuzen, източник с почти перфектно портфолио за лийкове.

Според информацията, три нови модела ще бъдат пуснати на пазара на 10-ти май, а не на 20-ти април, както беше съобщено по-рано. Поради това, датата беше отложена, но източникът не посочи причина. Освен това, RX 6400 също ще бъде официално пуснат на пазара в същия ден.

Общото между всички тези карти е новата спецификация на паметта от 18 Gbps, но все още сме в процес на потвърждаване на точните промени, които са приложени към тези нови SKU-та. По-високите честоти и по-високата мощност на платката все още са възможни.

Също така си струва да се отбележи, че RX 6650XT има нов дизайн на охладителя. Вече не е дизайн с един вентилатор, а с два вентилатора. Следователно, той съответства на конфигурацията на почти всички персонализирани модели RX 6600 XT, но това може да е било необходимо, за да отговори на новите изисквания за мощност. Същото важи и за RX 6750XT, сега с допълнителен 3-ти вентилатор. Много е вероятно и двата модела MBA (произведени от AMD) да се продават през официалния магазин на компанията. Това не беше така за референтния дизайн с един вентилатор RX 6500XT.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *