Технологии

AMD показаха прототип на Radeon RX 7000 видеокарта

31.08.2022

author:

AMD показаха прототип на Radeon RX 7000 видеокарта

По време на официалният анонс на Ryzen 7000, главният изпълнителен директор на AMD, д-р Лиза Су, също представи предстоящата графична карта Radeon 7000.

Дизайнът е запазен в черна цветова гама, подобно на серията Radeon RX 6950XT. Тийзър снимката не показва секцията на захранващия конектор, нито потвърждава кой точно модел е показан, но е ясно, че това е модел от висок клас, като се има предвид дебелината.

По време на демонстрацията на живо, главният изпълнителен директор на AMD потвърди, че Radeon 7000 в момента се разработва в лабораториите на AMD. Тя също така потвърди предишни твърдения, че предстоящата архитектура ще осигури 50% увеличение на производителността на ват спрямо RDNA2.

AMD също така демонстрира новата си Radeon карта заедно с новия флагмански процесор Ryzen (7950X) в първата публична демонстрация. AMD избра Lies of P за своята демонстрация. Компанията демонстрира играта при 4K резолюция с Ultra настройки, работещи на предпроизводствено RDNA3 GPU.

Серията AMD Radeon RX 7000 разполага с RDNA3 чиплет дизайн и водещият модел ще включва Navi 31 GPU с 12288 поточни процесора и до 24 GB GDDR6 памет. Компанията не разкри датата на пускане на новата серия GPU-та, но Lisa Su увери, че новата архитектура ще бъде готова по-късно тази година.

източник:vidoecardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *