Технологии

Инженерната бройка на AMD Ryzen 5 7600X се появи в китайски сайт за онлайн продажби

23.08.2022

author:

Инженерната бройка на AMD Ryzen 5 7600X се появи в китайски сайт за онлайн продажби

С наближаването на пускането на настолните процесори от следващо поколение на AMD, инженерните бройки, които вече не се използват, започват да се появяват на черния пазар.

Goofish на Alibaba е може би първото място, където могат да се намерят инженерни бройки на Intel и AMD. Вече видяхме няколко процесора, продавани чрез тази платформа, но те са полезни само за малка група хора.

Предполагаема проба  на Ryzen 5 7600X вече се предлага за продажба. Продавачът предоставя основна информация за процесора, като базовата честота от 4,4 GHz, която е с 300 MHz по-ниска от предполагаемата крайна честота от 4,7 GHz. Този 6-ядрен процесор се очаква да се бууства до 5,3 GHz.

Продавачите поставят цена от 9999 RMB, което е повече от 1456 USD, но това не е цената, тъй като продавачът изисква директен контакт, преди да купи артикула.

Естествено,  закупуването на този процесор не е препоръчително поради няколко причини. Първо, има само седмица до официалното представяне на новата серия и около 4 седмици преди пускането им в продажба на дребно. Освен това все още няма налични дънни платки AM5, което прави този процесор безполезен, тъй като се нуждае от нов сокет, за да работи. И накрая, тази проба се продава незаконно и технически все още е собственост на AMD, която може да я поиска обратно по всяко време.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *