Технологии

От AMD потвърдиха, че Ryzen 7000 ще излезе през това тримесечие

03.08.2022

author:

От AMD потвърдиха, че Ryzen 7000 ще излезе през това тримесечие

AMD потвърдиха, че базираните на Zen4 процесори за настолни компютри “Raphael”, са на път да излязат през следващите 8 седмици.

По време на разговор за печалбите за второто тримесечие, главният изпълнителен директор на AMD, д-р Лиза Су, потвърди, че серията Ryzen 7000 ще стартира  през това тримесечие. Това стеснява датата на стартиране от по-рано съобщената „есенна дата на стартиране“. Според слуховете AMD може да разкрие новата серия на 15-ти септември, което ще бъде датата на обявяването на продукта с пускане по-късно същия месец.

Гледайки напред, ние сме на път да пуснем нашите изцяло нови 5nm-ови Ryzen 7000 настолни процесори и AM5 платформи по-късно през това тримесечие с лидерска производителност в игрите и създаването на съдържание,

— Главен изпълнителен директор на AMD, д-р Лиза Су

Компанията е готова да разкрие повече подробности за дизайна на дънната платка X670E от своите партньори тази седмица. AMD е домакин на събитието Meet The Expert за ентусиасти и професионалисти, където представители на всички основни партньори на борда ще говорят за своите дънни платки от серия AMD 600 за серия Ryzen 7000.

Освен това, Лиза Су също потвърди, че серията Radeon RX 7000 е на път да стартира „по-късно тази година“. Това означава, че няма промени или актуализации на предварително съобщения прозорец за излизане.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *