Технологии

ASRock създадоха монитор, който влиза директно във вашия компютър

10.11.2022

author:

ASRock създадоха монитор, който влиза директно във вашия компютър

Oбмисляте да си вземете втори монитор, но нямате място на бюрото си? От ASRock са подготвили един много интересен монитор, точно за вас — дисплей, който е и страничен панел на компютър.

Достатъчно голям и ярък, за да служи като втори монитор, това със сигурност е забавна джаджа. За съжаление, много от нас няма да могат да го използват.

Ако сте готови да се откажете от това лесно да надникнете вътре в кутията на компютъра си, то ASRock ни предлагат възможността да заменим страничния си панел с 13,3-инчовият монитор. По същество, това е монитор, подобен на този в лаптоп, който е прикрепен към вътрешната страна на кутията ви.

Тъй като панелът е монтиран в шасито, кутията ви трябва да има страничен панел от прозрачно закалено стъкло. Трябва да е достатъчно здрав, за да държи екрана, но също така трябва да е прозрачен, за да можете да го видите на първо място.

За малък страничен монитор IPS дисплеят звучи прилично. Той е с размери 13,3 инча, съотношение 16:9, резолюция 1080p и основна честота на опресняване от 60Hz.

Можете да го използвате просто за наблюдение на температурите и скоростите на вашия компютър или можете да го превърнете в подходящ вторичен екран за продуктивност или забавление. Разбира се, необходимостта да го гледате през кутията вероятно ще намали малко изживяването, но все пак е забавна джаджа, ако имате ограничено пространство на бюрото и искате допълнителен екран.

С всичко казано дотук има една уловка – монитора идва с вграден DisplayPort (eDP) конектор. Това означава, че захранването и видеото се предават само чрез един кабел и въпреки че това е удобно, повечето дънни платки не поддържат този вид връзка.

Към момента само платките на ASRock поддържат този страничен панел. Tom’s Hardware съобщава, че само някои от най-добрите дънни платки за Intel и AMD ще се класират, включително Z790 PG Lightning, Z790 Pro RS, Z790 Pro RS/D4, Z790 LiveMixer, Z790M-ITX WiFi, Z790 PG Lightning/D4, Z790 Steel Legend WiFi, B650E PG-ITX WiFi и накрая H610M-ITX/eDP.

Тази наличност вероятно ще повлияе на популярността на новата джаджа на ASRock. Въпреки това, ако имате една от необходимите дънни платки или планирате ъпгрейд скоро, това изглежда като забавно допълнение към вашата конфигурация.

В близките дни ще можем да намерим страничния панел и при нашите приятели от Gplay.bg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *