Технологии

Заслужава ли си да си вземем гейминг конфигурация с вградено видео от AMD

07.06.2022

author:

Заслужава ли си да си вземем гейминг конфигурация с вградено видео от AMD

AMD произвежда процесори, фокусирани върху игрите, от доста дълго време. Добрият процесор е абсолютно необходим за ежедневните задачи на вашия компютър, както и за игри. Въпреки това, намирането на идеалния процесор за вашите нужди, който отговаря на вашия бюджет, може да бъде доста трудно. За щастие, AMD предлагат и така наречените APU-та, процесори с вградена Radeon Vega графична карта. Днес ще ви представя две машини от сайта на нашите приятели Gplay.bg, които имат именно такива процесори. 

GPLAY CRUSHER G R5 RGB

GPLAY CRUSHER G R5 RGB е машина, която идва с процесора от 5000-ната серия на AMD Ryzen 5 5600G. Процесора е изработен от Zen 3 архитектурата на AMD и идва с 6 ядра и 12 нишки, както и с базова честота от 3.9 Ghz, която се ускорява до 4.4 Ghz. А вграденото Radeon Vega видео е достатъчно мощно за да може да играете някой от най-популярните E-sports заглавия при висок фпс. Ако не разполагате с голям бюджет но спешно имате нужда от компютър, тази машина е точни избора за вас с нея ще може и да разцъквате а в бъдеще може да ъпгрейднете и да добавите допълнителна видеокарта за да може да играете всякакви игри без проблем. 


GPLAY CRUSHER G R7

GPLAY CRUSHER G R7 идва с една идея по-добрия Ryzen 7 5700G, отново снабден със Zen 3 архитектура и с по-бързи честоти от Ryzen 5 5600G. Също така процесора идва и с по-бързо вградено IGPU. Тоест тук ще може да играете някой от най-популярните заглавия на по-високи кадри и дори евентуално да се насочите към неща като обработване на видеа или друг тип професионална работа, която изисква по-силен процесор. 

В крайна сметка, заслужава ли си да изберем процесор от G серията на AMD?  

Напълно! Aко имате спешна нужда от компютър, но имате ограничен бюджет, избора на компютър с вградено GPU е напълно резонен. Все пак видеокартата е най-скъпия компонент в един компютър в момента, така че напълно правилен избор е да инвестирате в компютър с вградено GPU, и в по-късен момент да си сложите външна видеокарта. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *