Технологии

Френски хардуерен магазин потвърди излизането на RTX 3080 12GB

11.01.2022

author:

Френски хардуерен магазин потвърди излизането на RTX 3080 12GB

Новата RTX 30 е точно зад ъгъла.

Днес NVIDIA прави странно стартиране на най-новия си графичен процесор Ampere, RTX 3080 12GB с GA102-220 GPU. Думата „стартиране“ тук е малко преувеличена, но в същото време е трудно да се приеме, че това е просто анонс, когато ембаргото както върху прегледите, така и върху предварителните поръчки отпадне в един и същи ден. Точно това се случва с RTX 3080 12GB днес.

NVIDIA не са потвърдила публично или дори тийзвали  възможността, че може да има въведен нов графичен процесор, но вече не е тайна. Всъщност, точно както предричаха слуховете, предварителните поръчки ще започнат веднага след представянето.

Този факт току-що беше потвърден от Materiel.net, голям френски търговец на дребно, който ще започне да приема предварителни поръчки днес в 15:00 CET (типичен час за ембарго за NVIDIA). Търговецът на дребно казва, че определено няма достатъчно карти за всички, което показва ограничено стартиране.:

Интересното е, че NVIDIA също ще пусне своите графични процесори RTX 3090 Ti и RTX 3050 до края на този месец, което прави тази внезапна поява на ново SKU също толкова объркваща, колкото би могла да бъде. В крайна сметка, нито една дума за тази карта не беше казана по време на CES 2022 на NVIDIA миналата седмица.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *