Технологии

Цените на видеокартите в момента са най-ниските за последните 15 месецa

28.03.2022

author:

Цените на видеокартите в момента са най-ниските за последните 15 месецa

Нов доклад от екипа на 3DCenter показва исторически най-ниските цени за текущото поколение видеокарти.

Откакто 3DCenter започна да анализира цените на графичните карти (януари 2021 г.), най-новите такива никога не са били по-евтини. Всичко започна с повишени американски msrp цени за електронни компоненти, внезапна популярност на работата от вкъщи и повишена стойност на криптовалутата. Цените започват да падат, криптопазара е в стагнация и хората се връщат на работните си места.

Това означава, че графичните карти най-накрая могат да се върнат към първоначално предвидените ценови нива и има основателна причина да вярваме, че това ще се случи скоро. Серията NVIDIA GeForce RTX 30 и AMD Radeon RX 6000 вече са средно с 25% над MSRP. Това означава, че те са на най-ниската си цена от 15 месеца.
Докато анализът на ценовите тенденции от 3DCenter се фокусира върху германските и австрийските пазари на графични процесори, подобни цени вероятно ще се наблюдават в други страни и региони.

Текущите нива на цените съответстват на цените от края на 2020 г. От януари тази година графичните процесори AMD и NVIDIA намаляват с 20 до 10 процента при всеки ценови анализ.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *