Технологии

Цените на видеокартите най-накрая започват да падат

25.01.2022

author:

Цените на видеокартите най-накрая започват да падат

3DCenter.org актуализираха своите графики за цените на GPU-тата за януари, което е втора актуализация за този месец.

Цените на AMD Radeon RX 6000 и GeForce RTX 30 намаляват, тази тенденция се наблюдава за втори път този месец. От 185%, GeForce RTX 30 картите вече са „само“ 177% по-скъпи, отколкото трябва да бъдат. Междувременно картите на AMD наблюдават намаление от 178% на 167%, което е увеличение на цената на дребно спрямо официалната MSRP (Препоръчана цена на дребно от производителя).

Тези промени в цените вероятно все още не са засегнати от срива на криптовалутите, който се случи миналата седмица. За да се афектират, вероятно трябва да изчакаме седмица или две (така че следващата актуализация на цената ще е много интересна).

Една от най-популярните криптовалути при копаенето с  графични процесори, Ethereum току-що отбеляза най-ниската си стойност от август. Това, в съчетание с предстоящата актуализация на Etherum, означава, че всички нови покупки на графични карти може да не видят възвръщаемостта на инвестициите. Сега ще са необходими години, а не месеци, за да се генерират достатъчно приходи от копаене, за да може да се изплатят графичните карти.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *