Технологии

24-ядрен настолен Intel процесор Raptor Lake и графичен процесор Arc A770 бяха забелязани заедно в нов изтекъл бенчмарк

03.06.2022

author:

24-ядрен настолен Intel процесор Raptor Lake и графичен процесор Arc A770 бяха забелязани заедно в нов изтекъл бенчмарк

Изглежда, че някой тества предстоящите настолни процесори на Intel от 13-то поколение Core заедно с (все още) неизлезлите настолни графични карти на Arc.

Изтичането идва от UserBenchmark, където настолен процесор Intel с кодово име RPL-S (Raptor Lake-S) е тестван заедно с графиката Arc A770. Това изтичане, което беше открито от TUM_APISAK, потвърждава, че серията Raptor Lake ще види увеличен брой ядра до 24 (8 производителни и 16 ефективни). Той също така потвърждава, че Arc A770 сега се тества за тази нова платформа, въпреки че човек би очаквал тази графична карта за настолни компютри вече да е налична.

Интересното е, че системата работи с 32 GB DDR5-4800 памет, въпреки че се очаква Raptor Lake да поддържа по-бързи модули при стартиране. Графиката Arc A770 не изненадва никого с производителност, което може да обясни защо дискретното Alchemist GPU е показано само с 1 GB памет.

Що се отнася до самия процесор, тази инженерна бройка има базова тактова честота от 2,4 GHz и турбо от 4,6 GHz, и двете много по-ниски от слуховете за следващото поколение настолни серии на Intel, а също и по-ниски от серията AMD Ryzen 7000 (достигащи 5,5 GHz без овърклок).
Въпреки това през последните седмици Intel беше сравнително тих за своята серия Core от 13-то поколение, въпреки че сме минали публични демонстрации и разкриване на конфигурацията на процесора. Новата архитектура трябва да стартира по-късно тази година, вероятно по същото време, когато видим Ryzen 7000 на пазара.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *