Технологии

Настолна карта Intel Arc A770 е забелязана в базата данни на Puget Bench

26.04.2022

author:

Настолна карта Intel Arc A770 е забелязана в базата данни на Puget Bench

Графична карта Arc A770, e била тествана в бенчмарка Puget Bench DaVinci Resolve, изглежда че картата използва нов драйвер, който все още не е пуснат публично.

Обикновено неиздаденият хардуер използва по-стари или напълно различни драйвери. В този случай разглеждаме драйвер 30.0.101.1723, който е много по-нов от официалния Intel Arc „1330“ и iGPU драйвер „1660“. Това означава, че предстоящият Intel Graphics драйвер може вече да има поддръжка за графични процесори Arc за настолни компютри, но времето за неговото пускане все още не е потвърдено.

Въпреки че Intel вече пусна серията си графични процесори „Arc“ за лаптопи на 30-ти март, специалните драйвери все още не се актуализират толкова често, колкото се очакваше. Последният драйвер от 8 април донесе няколко поправки. За съжаление, Intel не са изяснили дали някога възнамеряват да слеят двата клона на драйверите. Засега графичните процесори Arc използват собствена версия, която се доставя със софтуера за управление на Arc.

Що се отнася до самия изтекъл бенчмарк, тестът PugeBench DaVinci всъщност не е бенчмарк за GPU, така че не е много полезен за сравнения. 

Интересното е, че често виждаме процесор Intel Core i5-9600K заедно с тези ранни течове на Intel, вероятно защото това е платформа за вътрешно тестване, използвана от служителите на Intel. За да добавим към това, дънната платка с етикет „CoffeeLake S UDIMM RVP“ е инженерна платка, а не нещо, което може лесно да се купи в случаен компютърен магазин.

Arc A770 е предстоящата графична карта, базирана на ACM-G10, за която се говори, че ще стартира с 16GB или 8GB GDDR6 памет. Според предишни слухове, този модел ще се съревновава с GeForce RTX 3060 или със серията RTX 3070 по отношение на производителността. Все още обаче предстои да видим изтичане на бенчмарк, който да предостави смислени и сравними данни.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *