Технологии

Според нови слухове е възможно от Intel да забавят своята настолна Arc Alchemist серия от видеокарти

18.04.2022

author:

Според нови слухове е възможно от Intel да забавят своята настолна Arc Alchemist серия от видеокарти

Въпреки че официалното пускане на мобилни графични процесори Intel Arc вече е факт,  десктоп картите от архитектурата Xe-HPG все още може да бъдат представени само чрез слухове. Intel не желаят да споделят каквато и да е официална информация за серията си настолни карти, въпреки че компанията тийзна„Limited Edition“ на графична карта, която трябва да излезе това лято.

Три SKU-та са споменати от лийкър в съобщение, което беше публикувано преди няколко дни и забелязано от Wccftech днес:

Intel Arc Alchemist Desktop слухове, източник: Bilibili

Първо и най-важно, лийкъра казва, че има още едно забавяне за стартирането на desktop Arc до края на второто тримесечие или началото на третото тримесечие. В крайна сметка Intel само потвърдиха, че ще пуснат „Limited Edition“ карта това лято, без потвърждение за друга част за настолни компютри за този период. 
Източникът също така споменава, че са планирани четири SKU-та за настолни компютри, като възможен 5-ти вариант ще бъде пуснат по-късно. Споменават се SKU за настолни компютри Arc A770, A750, A580 и A380, като A770 е водещ с производителност, подобна на RTX 3060 Ti. Смята се, че Intel може да пусне още по-бърз модел, но вероятно тук идва така наречената “Limited Edition” карта.

Твърди се, че A770 всъщност има по-малко от 16GB памет, така че 12GB/10GB са вероятните възможности. Очевидно това са само слухове и все още има много объркване около тези нови GPU-та.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *