Технологии

Персонализиранo Intel Arc Alchemist A380 масовo десктоп GPU бе забелязано в лабораториите на Intel в САЩ

06.07.2022

author:

Персонализиранo Intel Arc Alchemist A380 масовo десктоп GPU бе забелязано в лабораториите на Intel в САЩ

Може да се каже, че Intel Arc Alchemist GPU-тата за десктопи вече са достъпни за закупуване, което е вярно, освен че става въпрос само за Китай. Настолните графични карти Arc на Intel досега са били достъпни само в една държава без информация за световно пускане и дори официално MSRP в щатски долари.

Ryan Shrout публикува видео, представящо не една, а две карти GUNNIR A380 Photon, изглежда първите персонализирани карти Arc официално в лабораториите на Intel. Photon е персонализиран модел, базиран на Arc A380 GPU с пълно ACM-G11 GPU с 8 Xe-Cores.

Както беше обяснено, това е масов графичен процесор за игри, който е насочен към 1080p при средни настройки. Кратката демонстрация на Photon включва играта PlayerUnknown’s Battlegrounds с резолюция 2560 × 1080. Независимият тест показа, че Arc A380 е GPU от начално ниво, предлагащ малко по-ниска производителност от GeForce GTX 1650 или AMD Radeon RX 6400 на NVIDIA.

A380 е GPU с ниска мощност с цена около 130-140 USD (след конвертиране от китайски юани). Вероятно е добра цена за тази карта, освен че трябваше да бъде пусната преди месеци, когато графичните процесори от начално ниво от AMD и NVIDIA просто не бяха налични никъде на тази цена.

За съжаление все още няма информация за наличността на A380 извън Китай, да не говорим за по-мощните настолни модели A550, A730/A770, които трябва да бъдат налични „по-късно това лято“. Ето защо, първата модерна серия дискретни графични процесори на Intel пристига в самия край на цикъла на стартиране на архитектурите за игри на AMD и NVIDIA, което просто е твърде късно, за да има значение.

Източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *