Технологии

Intel официално ще обяви първите си графични карти Arc Alchemist за лаптопи на 30-ти март

15.03.2022

author:

Intel официално ще обяви първите си графични карти Arc Alchemist за лаптопи на 30-ти март

Intel потвърдиха, че ще пуснат първите си дискретни графични карти през първото тримесечие и това наистина се случва. Първата вълна от дискретни графични процесори ще бъде за лаптопи, официално потвърди днес Intel.

Intel създаде специален уебсайт за новото си Arc събитие . Компанията обещава да предостави първи поглед към своите дискретни графични карти за лаптопи. За съжаление, все още няма сведения за настолни графични процесори.


Нов етап от играта
Присъединете се към нас на 30-ти март от 8 ч. тихоокеанско време, графиката на Intel® Arc™ ще заеме централно място и ще разгледаме за първи път новата ни дискретна графика за лаптопи.

Lisa Pearce потвърди, че първият графичен процесор който ще излезе е Arc A370M, осигуряващ до 2 пъти по-добра производителност от интегрираната графика:

Intel Arc Alchemist е първото поколение графични процесори за игри Xe-HPG от Intel. Компанията обеща да представи както мобилни, така и настолни графични процесори тази година. Intel също така потвърди, че има планове за поне 3 поколения напред, осигурявайки още по-висока производителност всеки път, когато компанията установява позицията си на пазара на dGPU.

Графичните процесори Arc за настолни компютри трябва да се очакват до края на второто тримесечие. Компанията обясни, че мобилните серии Arc са с приоритет, за да обединят всички важни технологии (CPU, графика, медия, дисплей, I/O и др.). Това трябва да осигури добра основа за настолни серии по-късно.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *