Технологии

Intel иска да достави милиони Arc GPU-та на PC геймърите всяка година

31.01.2022

author:

Intel иска да достави милиони Arc GPU-та на PC геймърите всяка година

Раджа Кодури отговори на отвореното писмо на PC Gamer до Intel с молба компанията да намери решение на текущия проблем с цените на GPU-тата.

„Кошмарната криза с графичните процесори“, спомената от PC Gamer, обърна графичния пазар с главата надолу и все още пречи на геймърите, които все още не  могат да намерят процесор на разумна цена.

Сега, повече от година, откакто се появи проблемът, графичните карти всъщност са налични, но все още на абсурдни цени. Предполага се обаче, че тези цени бавно падат, докато криптовалутите са изправени пред огромен спад в стойността си.

Междувременно предстоящият трети играч в играта на видеокартите, Intel, подозрително мълчи за своите дискретни графични процесори Arc. Компанията не е предоставила никаква нова информация на CES 2022, но твърдението за наличност за Q1 2022 е потвърдено. За съжаление обаче Intel не потвърди кога геймърите ще могат действително да купуват настолни Arc графични процесори.

Плановете обаче са големи, тъй като Раджа Кодури (Intel SVP, GM Accelerated Computing Systems and Graphics Group) търси решение за доставка на милиони Arc GPU-та до геймърите всяка година, както той каза в туит в отговор на PC Gamer:

Всяка четвъртина от годината, милиони графични процесори се доставят от партньори на борда и системни интегратори. Добавяйки още няколко милиона графични процесора всяка година, Intel със сигурност ще има положителен ефект върху пазара. Intel са казвали много пъти, че ARC GPU е многогодишен план, който включва сътрудничество от фабрики, партньори на борда, геймъри и студия за игри. Но все пак е възможно да отнеме време докато Intel  се утвърди като истински конкурент.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *