Технологии

Уебсайтът на Intel вече не споменава Q1 2022 като дата на излизане на Arc видеокартите

07.01.2022

author:

Уебсайтът на Intel вече не споменава Q1 2022 като дата на излизане на Arc видеокартите

Пресконференцията на Intel CES 2022 беше пълна с подробности относно процесорите Alder Lake от 12-то поколение Core. От друга страна, графичните ентусиасти, които с нетърпение очакват актуализации за Arc GPU, бяха оставени с двусмислени съобщения като „доставя се до OEM производители“, „предстои през Q1 2022 г.“. Последното не беше точно новина в този момент, но загадъчното съобщение беше прикрепено към дизайн на лаптоп, което предполага, че е само мобилно стартиране на Arc.

Интересното е, че официалният уебсайт на Arc току-що получи малка актуализация. Всички места където Q1 е споменато бяха премахнати.

 

Обикновено, човек би си помислил, че това може да е грешка, тъй като уебсайтовете на Intel се актуализират през цялото време, но липсата на Q1 беше пренесена в други части на страницата, което ясно подсказва, че е умишлено.

Съобщението от Intel за датата на пускане на Arc е меко казано много объркващо. Само преди два дни компанията обяви, че Arc идва през Q1 2022 г., като в същото време това препотвърждаване се премахва от уебсайта им.

Според Intel, графичните процесори ARC идват за лаптопи и предварително изградени системи за настолни компютри, но също и като карти за добавяне (персонализирани дизайни) от партньори на борда. По време на конференцията CES 2022, Intel обяви предстоящото си събитие VISion на 10-то май, то по някакъв начин може да бъде прикрепено към стартирането на Intel Arc.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *