Технологии

Технологията за супер разделителна способност Intel XeSS излиза на 20-ти май с играта Dolmen

16.05.2022

author:

Технологията за супер разделителна способност Intel XeSS излиза на 20-ти май с играта Dolmen

В интервю за Wccftech, разработчиците зад предстоящото екшън RPG, „Dolmen“ потвърдиха, че тяхната игра ще поддържа Intel Xe Super Sempling при стартирането. Това означава, че XeSS ще стартира официално в същия ден.

Киев Мартинс, който е продуцент в Massive Work Studio, потвърди, че Dolmen ще бъде първата игра, която поддържа и трите основни технологии за супер семплиране: AMD FSR (1.0), NVIDIA DLSS и Intel XeSS.

Играта трябва да излезе на 20-ти май. В същия ден Dolmen ще получи Day 0 patch, който ще включва поддръжка на технологията Intel XeSS, ставайки първата игра, която прави това.

Стартирането на Intel XeSS ще пристигне само 8 дни след като AMD представи своята технология FSR 2.0, като и двете се смятат за достойни претенденти да детронират NVIDIA DLSS, след като станат достъпни в повече игри. AMD FSR2 и Intel XeSS също ще имат отворен код, което не е така при NVIDIA DLSS.

Dolmen ще излезе за игрови конзоли от текущото и последното поколение, както и за PC. Можете да закупите играта чрез Steam, която е единствената платформа с активни предварителни поръчки. Играта струва 39,99 USD/EUR.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *