Технологии

Появиха се снимки на още една инженерна графична карта ARC на Intel

15.07.2022

author:

Появиха се снимки на още една инженерна графична карта ARC на Intel

Снимка на все още невижданo Intel Arc GPU беше публикувана от Алексей „Unwinder” Николайчук, разработчик на инструментите за овърклок на RivaTunter/MSI Afterburner за графични карти. Предполага се, че това е предпроизводствена графична карта Arc, предназначена за разработчици, като Алексей.

Тази конкретна проба далеч не е завършен продукт, така че може да изглежда като референтна карта, но определено не е. Охладителя е 3D принтиран, казва Алексей.

Тази графична карта обаче е невероятно малка, по-малка от половината от дългата 34 см RTX 3090 Ti SUPRIM графична карта на MSI. Всъщност размерът на това Arc GPU отразява сегмента на производителност, в който се състезава тази карта, който е начално ниво. Картите AMD Radeon RX 6400 и NVIDIA GeForce GTX 1630 се предлагат и в нископрофилни или еднослотови конструкции.

Тази предпроизводствена единица на предполагаемия A310 не изглежда като нито един прототип, референтен или персонализиран модел, който е виждан досега. Базираните на ACM-G11 GPU модели обикновено са с двоен слот и голям единичен вентилатор или с двоен вентилатор като GUNNIR Photon, който сега се използва за ревюта.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *