Технологии

Тази флашка идва с Хардуерна Енкрипция – Kingston Ironkey Keypad 200

22.11.2022

author:

Тази флашка идва с Хардуерна Енкрипция – Kingston Ironkey Keypad 200

Kingston IronKey™ Keypad 200 е независимо от операционната система хардуерно криптирано USB устройство с буквено-цифрова клавиатура за лесен за използване ПИН достъп.

KP200 включва XTS-AES 256-битово хардуерно криптиране. Също така е сертифициран по FIPS 140-3 ниво за сигурност от военен клас с подобрения, които допълнително издигат летвата за защита на данните.Шасито му е покрито със слой от специална епоксидна смола, което прави практически невъзможно премахването на компоненти, без да ги повреди; този здрав епоксид спира атаките срещу полупроводниковите компоненти. Устройството е проектирано така, че да е видимо за фалшифициране, за да предупреди собствениците. То също така включва защита от Brute Force атаки с парола и BadUSB защита с цифрово подписан фърмуер. Буквено-цифровата клавиатура е покрита със слой полимер, който защитава клавишите и скрива използването на клавиши чрез анализ на пръстови отпечатъци върху клавишите.

KP200 използва вградена акумулаторна батерия, която може да се използва за отключване на устройството първо без използване на софтуер и след това да се включи към всяко устройство, което поддържа USB тип А устройство за масово съхранение. Това дава на потребителите най-голяма гъвкавост при различните видове платформи и операционни системи.

Устройството също така предоставя две нива на режими само за четене (или защита срещу запис) – глобален режим, който може да бъде зададен от администратора, и режим само за сесия, който може да бъде зададен от потребителя. Режимите само за четене могат да защитят устройството от зловреден софтуер на ненадеждни системи. Освен това администраторът може да зарежда съдържание и да задава глобален режим само за четене, така че потребителят да има достъп до данните, но не и да прави промени.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *