Технологии

Защитете вашите данни заедно с Kingston и тяхната серия IronKey

23.11.2022

author:

Защитете вашите данни заедно с Kingston и тяхната серия IronKey

IronKey Inc. е компания за интернет сигурност и поверителност на данните, създадена през 1996 г. IronKey получава поръчка от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ през 2004 г. за разработване на сигурно, устойчиво на фалшифициране USB флаш устройство, основно за използване от правителството и военните на САЩ. Марката IronKey се разрасна бързо, тъй като необходимостта от сигурни преносими устройства стана очевидна: най-голямата заплаха за сигурността за корпоративните и правителствените потребители беше честата загуба или кражба на данни, съхранявани на USB устройства.

През 2016 г. Kingston Technology, която произвежда и доставя хардуерно криптирани продукти от 2007 г., закупи IronKey. „Kingston IronKey“ се роди – и стана най-големият и най-известен производител на хардуерно криптирани USB устройства в света.

Днес е време да разгледаме част от продуктите за сигурност, които предлага марката. 

Серията Kingston IronKey™ Vault Privacy 50 са първокласни USB устройства, които осигуряват сигурност от бизнес клас с FIPS 197 сертифицирано AES 256-битово хардуерно криптиране в режим XTS, включително предпазни мерки срещу BadUSB с цифрово подписан фърмуер и срещу груби атаки с пароли. Серията VP50 също е съвместима с TAA. Тъй като това е криптирано хранилище под физическия контрол на потребителя, серията VP50 превъзхожда използването на интернет и облачни услуги за защита на данните.

Kingston IronKey™ Locker+ 50 USB флаш памети осигуряват защита от потребителски клас с AES хардуерно криптиране в режим XTS, включително предпазни мерки срещу BadUSB с цифрово подписан фърмуер и атаки с груба сила с пароли. LP50 също е съвместим с TAA.

IronKey™ S1000 отговаря на най-строгите стандарти, което го прави най-доброто устройство за сигурност. Защитете 100 процента от поверителни данни с 256-битово AES хардуерно криптиране, в режим XTS и валидиране на FIPS 140-2 ниво 3 с управление на ключа за шифроване на крипточип на устройството.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *