Технологии

Производител на памет потвърди, че AMD Ryzen 7000 ще поддържа по-бърза DDR5-5200 памет

27.04.2022

author:

Производител на памет потвърди, че AMD Ryzen 7000 ще поддържа по-бърза DDR5-5200 памет

Официално AMD са потвърдили, че тяхната серия Ryzen от следващо поколение ще поддържа DDR5 памет, но компанията никога не даде никакви подробности за скоростта по подразбиране, която ще се поддържа. Междувременно изтеклите документи казват, че DDR5 паметта ще се поддържа изключително от платформата, без признаци за поддръжка на стандарт DDR4.

Според Apacer серията Ryzen 7000 може да поддържа DDR5-5200 памет по подразбиране, което е с 400 MHz по-високо от спецификациите на JEDEC и това, което поддържа платформата Intel Alder Lake. Графиката също така потвърждава, че няма поддръжка за DDR4 и че EPYC Genoa идва с поддръжка на DDR5-5200. И двете платформи Ryzen и EPYC са базирани на микроархитектурата на AMD Zen4.

Наскоро се разбра, че AMD подготвя нова технология, наречена EXPO. Тази технология ще отговаря за съхраняването на профили на паметта за овърклок DDR5, включително режими с висока честотна лента и ниска латентност. В същото време от AMD споменаха, че серията “Raphael” ще направи голям фурор с овърклока на паметта, което означава или ръчно OC или поддръжка за високоскоростни профили за овърклок и комплекти памет.

Новата платформа на AMD AM5 ще стартира официално през втората половина на 2022 г. Неофициално се очаква да стартира около края на третото тримесечие/началото на четвъртото тримесечие.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *