Технологии

Очаква се графичните процесори NVIDIA GeForce RTX 30 да получат още по-ниски цени до края на август

16.08.2022

author:

Очаква се графичните процесори NVIDIA GeForce RTX 30 да получат още по-ниски цени до края на август

Два китайски новинарски сайта, цитирайки свои собствени източници от веригата за доставки, предполагат, че графичните карти NVIDIA RTX 30 трябва да получат още по-ниски цени до края на този месец.

Цените за графичните процесори на NVIDIA бяха значително намалени през последните няколко месеца. Причините, поради които това се случва, са много, но основно е фактът, че интересът към копаенето на криптовалути е спаднал рязко и геймърите просто не купуват толкова много графични карти, колкото преди. Това е особено тревожно за NVIDIA, тъй като според съобщенията компанията е поръчала твърде много чипове и просто има твърде малко клиенти, които да ги купят.

NVIDIA работи с партньорите си, за да намали цената на своите карти, особено серията RTX 3090 от висок клас, които ще бъдат заменени само след 2 месеца, тъй като компанията представя серията RTX 40/Ada. Промоции като 3090 Ti на EVGA за 1150 USD вероятно ще се върнат скоро, въпреки че такива промоции са локализирани и продължават само няколко дни.

ZOL съобщава, че NVIDIA иска да предприеме още по-агресивни действия, като намали цените на GPU-тата си дори по-ниско от AMD, които също планират подобни действия.

Засега няма подробности кои карти ще бъдат коригирани или кога точно ще се случи това. Това, което е ясно обаче е, че NVIDIA има още по-малко време от AMD, които сега са насочени към ноември за пускането на серията Radeon RX 7000. Надяваме се, че новата корекция на цената ще засегне и сериите RTX 3060/3070, които по някои причини все още могат да бъдат намерени на по-висока от предложената цена.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *