Технологии

Появиха се 3D рендъри на евентуален дизайн на NVIDIA GeForce RTX 4070 Founders Edition

20.10.2022

author:

Появиха се 3D рендъри на евентуален дизайн на NVIDIA GeForce RTX 4070 Founders Edition

Лийкъра Moore’s Laws Is Dead показа 3D дизайн базиран на истински изтекли снимки, които за съжаление не са публикувани. По този начин източникът споделил снимките няма как да бъде разкрит, като същевременно имаме възможност да погледнем картата от много ъгли. Подобен метод се използва от телефонните лийкъри, просто за да защитят своите източници.

Новият дизайн на Founders Edition за RTX 4070 копира концепцията за оформление с двоен вентилатор, като всеки  вентилатор е разположен от противоположната страна на картата. Такъв дизайн на охладителя беше използван от RTX 3070 Ti с пълен GPU GA104, но не и от RTX 3070 с намален чип. Това може да означава, че RTX 4070 или се нуждае от малко по-усъвършенствано охлаждане, или NVIDIA просто се опитва да приеме новата тема на дизайна за всичките си Founders Edition карти.

Този рендер също показва по-голям вентилатор, който сега се простира до цялата ширина на картата. Както обясниха от NVIDIA, изборът на вентилатор за RTX 4090 е бил много дълъг процес и компанията е  преминала през много прототипи. Но основната цел е да се използва по-голям вентилатор, просто защото той генерира по-малко шум, като същевременно осигурява много по-добър въздушен поток. В този случай по-голямо е по-добре.

Рендиране на NVIDIA GeForce RTX 4070 Founders Edition, източник: Законът на Мур е мъртъв

Твърди се, че тези изображения са 99% точни и се основават на реални снимки. Не е ясно обаче дали NVIDIA изобщо има планове за RTX 4070 Founders Edition. Компанията избра дизайн на партньорска карта за модела RTX 4080 12GB, който беше отменен. Въпреки това, исторически погледнато, NVIDIA е имала референтен дизайн за графичните процесори от клас X700 и X600 преди, така че това не трябва да се изключва все още.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *