Технологии

NVIDIA GeForce RTX 3050 не е добра при копаене на Ethereum

24.01.2022

author:

NVIDIA GeForce RTX 3050 не е добра при копаене на Ethereum

Лийкъри в Китай предоставиха информация за производителността за копаене на Ethereum на предстоящата графична карта RTX 3050. Изглежда, че тя се доставя с алгоритъма Lite Hash Rate, тъй като скоростта на хеширане пада от 20 до 12,5 MH/s за броени секунди. За постигане на този хешрейт картата консумира само 73W.

Тези цифри изглежда са потвърдени от китайски YouTuber 潮玩客, който публикува подобни резултати, използвайки различен софтуер за копаене. Според тях, картата предлага 13,66 MH/s при 57 W, което предполага допълнителни оптимизации (ограничение на мощността/овърклок на паметта):

Като се вземат предвид тези цифри, с предложената цена на дребно от NVIDIA и текущата стойност на Ethereum, възвръщаемостта на инвестицията за RTX 3050 вече е на 500 дни и това предполага, че картата струва 250 USD. Във всеки друг случай, като например карта, която се продава на дребно за 350 USD, прави възвръщаемостта на инвестициите на 700 дни.

Тъй като стойността на крипто валутите намалява, в крайна сметка излиза, че  няма смисъл да се  инвестира в RTX 3050 за копаене.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *