Технологии

Хакерската група, която атакува NVIDA заплаши с лийкване на данни за драйвери и фърмуер за NVIDIA GPU-та, като вече продава и байпас на алгоритъма GA102/104 LHR

28.02.2022

author:

Хакерската група, която атакува NVIDA заплаши с лийкване на данни за драйвери и фърмуер за NVIDIA GPU-та, като вече продава и байпас на алгоритъма GA102/104 LHR

Хакерската група LAPSUS$ твърди, че е получила достъп до сървърите на NVIDIA за една седмица и е успяла да свали 1TB данни.

Групата, отговорна за ransomware атаката срещу сървърите на NVIDIA преди няколко дни, сега съобщава, че са имали достъп до сървърите на NVIDIA за около седмица и са успели да получат администраторски достъп до много системи. Освен това групата твърди, че въпреки усилията на NVIDIA данните, включително драйвери, схеми и фърмуер, са били достъпени.

За да се влошат нещата, LHR V2 байпас за GA102 / GA104 графични процесори сега се предлага за продажба, което означава, че групата, е възможно да е намерила алгоритъма, който е отговорен за ограничителя на хеш скоростта , внедрен в RTX 30 миналата година.

От NVIDIA  не са ангажирани в никаква форма на контакт с групата. До този факт се стига, тъй като хакерската група споделя цялата информация с хардуерната и крипто общности.

Групата вече е пуснала първата част от изтичането и въз основа на това, което ни беше казано, частичните данни, включени в пакета, изглежда съвпадат с твърденията. Разбира се, не е хубаво да се теглят тези данни по различни причини, които дори не трябва да бъдат обяснени.

NVIDIA все още не са потвърдили публично, че сървърите им са били хакнати, но потвърдиха, че разследват инцидент. Според съобщенията, публикувани от хакерската група, NVIDIA се е опитала да хакне групата обратно и да криптира откраднатите данни, но без да знаят, те вече са били запазени и копирани.

източник:Videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *