Технологии

NVIDIA GeForce RTX 30 Lite Hash Rate (LHR) вече е напълно отключена

09.05.2022

author:

NVIDIA GeForce RTX 30 Lite Hash Rate (LHR) вече е напълно отключена

Година след официалното представяне на LHR ревизията от карти, софтуер за криптомайнинг вече може да се възползва от пълния потенциал на NVIDIA RTX 30 LHR GPU, пренебрегвайки хашлимитърите на картата. Това обявиха днес разработчиците на NiceHash.

LHR картите имаха за цел да намалят производителността на картите NVIDIA RTX 30 за Ethereum и други алтернативни криптовалути за копаене с графични процесори с до 50%. Интересното е, че алгоритъмът на NVIDIA LHR за първи път беше отключен от самите NVIDIA, след като компанията случайно публикува драйвер, който не е LHR. NVIDIA бързо коригира LHR алгоритъма и пусна втора версия на своето RTX 3060 GPU. Оттогава всички RTX 30 карти преминаха към LHR варианти, с изключение на серията RTX 3090.

Разработчиците на NiceHash бяха сред първите, които отключиха 70% от алгоритъма LHR. Това беше постигнато през август миналата година. Следователно  е отнело още 9 месеца, да разбият механизма за заключване на LHR и да го деактивират за повечето SKU-та. Днес софтуерът отключва 100% за всички RTX 30 карти с LHR с изключение на RTX 3050 и RTX 3080 12GB, които може да включват нов тип LHR алгоритъм, който все още не е хакнат.

Новото отключване на LHR работи само на операционна система Windows и поддържа само алгоритъм DaggerHashimoto (Etash).

Отключването на LHR вече е потвърдено от екипа на Benchmark.pl. Те са отключили RTX 3080 Ti карта до 117 MH/s, от наблюдаваните по-рано 85-88 MH/s.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *