Технологии

NVIDIA обявиха по-слаби продажби през второто тримесечие на 2022г. като сега работят с партньорите си, за да коригира цените си

09.08.2022

author:

NVIDIA обявиха по-слаби продажби през второто тримесечие на 2022г. като сега работят с партньорите си, за да коригира цените си

NVIDIA публикуваха своите предварителни резултати за второто тримесечие, показващи по-ниски продажби от прогнозираните.

Приходите на компанията от пазара на игри са намалели с 44% тримесечие спрямо тримесечие, което е описано от главния изпълнителен директор на NVIDIA като „значителен спад“. По-рано компанията прогнозира приходи от 8,1 милиарда щатски долара за тримесечието, но предварителните резултати показват по-ниски приходи с 1,4 милиарда долара при 6,7 милиарда долара.

Платформата за игри записва $2,04 милиарда приходи, което е с 33% спад от година на година. NVIDIA работят със своите партньори за коригиране на цените и инвентара, което трябва да подобри продажбите през третото тримесечие.

Прогнозите ни за продажби на продукти за игри намаляха значително с напредването на тримесечието. Тъй като очакваме макроикономическите условия, влияещи върху продажбите, да продължат, ние предприехме действия с нашите партньори за игри, за да коригираме цените на инвентара.

— Дженсън Хуанг, основател и главен изпълнителен директор на NVIDIA.

В края на третото тримесечие се очаква NVIDIA да разкрие плановете си за серията GPU от следващо поколение, а именно GeForce RTX 40. Смята се, че поради по-слабите продажби на серията RTX 30 и излишните запаси, NVIDIA е била принудена да се откаже от плановете си за ранно пускане на следващо поколение.

По-слабите продажби вероятно са резултат от срива на криптовалутите и пазара след COVID с по-ниско търсене на компютърен хардуер.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *