Технологии

Цената на NVIDIA RTX 4080 пада под MSRP в Европа благодарение на по-евтиния щатски долар

16.12.2022

author:

Цената на NVIDIA RTX 4080 пада под MSRP в Европа благодарение на по-евтиния щатски долар

NVIDIA RTX 4080 бавно се появява с по-добри цени тук и там. Въпреки това, тези отстъпки, ограничени до определени магазини и държави, не са част от официалната промоция, а по-скоро влияние на обменните курсове на щатския долар.

Само преди седмица RTX 4080 е получила отстъпка в Обединеното кралство, в резултат на което картата всъщност се продава със £100 под официалната MSRP. Cowcotland откриха, че RTX 4080 също се продава под официалната цена.

Тази оферта обаче не е единствената RTX 4080, която се продава под официалната MSRP в Европа. Също толкова лесно можем да намерим същата цена за RTX 4080 GamingPro от Palit, който вече се продава в Германия:

И двете карти сега несъмнено се продават на по-ниска цена, отколкото само преди няколко дни, но такава малка отстъпка не може да се счита за намаление на цената. Обменният курс щатски долар/евро е в бавен спад от 2 месеца насам. Това има пряко въздействие върху цената на вносните стоки, като видеокартите. Ако тази тенденция продължи, NVIDIA може да бъде принудена да коригира още повече цената на своите карти, но това няма да засегне клиентите в САЩ.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *