Технологии

Според нова информация AMD се готвят да пуснат Radeon RX 6400 за DIY пазара

23.03.2022

author:

Според нова информация AMD се готвят да пуснат Radeon RX 6400 за DIY пазара

На 20-ти април AMD ще пусне множество процесори Ryzen 5000/4000 и нови графични процесори Radeon RX 6000. Датата на стартиране на актуализираните графични карти Radeon все още не е потвърдена, но е ясно, че AMD подготвя голямо обновяване на продуктите си през пролетта на 2022 г.

Един от слуховете, споменати заедно със серията Radeon RX 6X50XT, е че компанията също така, ще пусне отново най-бавното си RDNA2 GPU за пазара „Направи си сам“. Radeon RX 6400, който в момента се предлага само за OEM производители, е базиран на Navi 24 графичен процесор със 768 потокови процесора. Това е и единственият референтен нископрофилен модел в цялата гама и единствената карта, която не изисква външни захранващи конектори (TDP от 53W).

В момента не е ясно дали моделът DIY ще има точно същите спецификации като OEM версията, но изтичане потвърждава, че има персонализиран модел от серия Gigabyte Eagle в процес на разработка.

RX 6400 не е графичен процесор за игри, но може да е интересна алтернатива за сървъри без дискретна графика. Поради ограниченията си с възможностите за кодиране на видео, той може да е и също толкова добро решение за компютри предназначени за домашно кино.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *