Технологии

Шеф на Intel потвърди, че Arc A770 вече е в процес на валидация за пускане на пазара

13.09.2022

author:

Шеф на Intel потвърди, че Arc A770 вече е в процес на валидация за пускане на пазара

Раджа Кодури най-накрая коментира въпроса за излизането на Arc GPU-тата на Интел, който претърпя множество закъснения през последните няколко месеца.

Шефът на GPU отдела на Intel потвърди, че екипът работи усилено за пускането на Arc GPU-тата и наистина е имало повече пречки от планираното. Но те приключиха, тъй като графичният процесор Arc A770 сега се валидира за пускане в лабораториите на Intel.

Сега компанията е изправена пред по-трудна ситуация, тъй като пазарът е наситен с графични процесори от среден клас втора употреба от копачи и много по-евтини NVIDIA RTX 30 и AMD RX 6000 карти. А също така и техните конкуренти са на път да обявят своите нови продукти.

Положителна страна е, че нито AMD, нито NVIDIA се очаква да представят графични процесори от среден клас при пускането на новите си карти, такива решения трябва да се очакват може би следващата година. Това означава, че Intel все още има известно време да убеди купувачите да изберат Arc GPU и все още има шанс да ги обяви на много по-добри цени от конкурентите, което е нещо, за което Intel намеква от известно време.

Intel официално декларира, че настолната серия A7 трябва да стартира „по-късно това лято“. Астрономическото лято приключва на 23 септември, така че остават 11 дни, за Intel  да изпълнят обещанието си.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *