Технологии

Цените на видеокартите NVIDIA RTX 30 от висок клас продължават да спадат

25.07.2022

author:

Цените на видеокартите NVIDIA RTX 30 от висок клас продължават да спадат

Нова седмица, нови намаления на цената на видеокартите, но само за някои модели.

Търговците на дребно очевидно започват да разкарват своите  моделите GeForce RTX 30 от висок клас. Това за съжаление не е така при SKU-тата от среден и нисък клас. Очакваше се NVIDIA да обяви намаляване на цените за серията RTX 30 в средата на юли, но за съжаление и това не се случи, поне не официално. Вместо това имаме „неофициални“ намаления на цените от търговци на дребно и бордови партньори (като EVGA), които продават карти точно на намалените цени от слуховете.

10 дни по-късно и вече имаме още по-ниски цени. Например RTX 3090 Ti, която вече беше паднала от 2000 USD на 1500 USD, сега се продава на 1450 USD, така че още 50 USD само за 10 дни. Това се основава на най-ниската цена от Newegg.

Разбира се, това е местна отстъпка само за един магазин, но показва ясна тенденция, която в крайна сметка трябва да се види в други компании.

С наближаването на септември/октомври може да очакваме още оферти да се появят при различни търговци на дребно, особено за сериите от висок клас, които ще се заменят първи. Плановете на NVIDIA изброяват RTX 4090 като първия модел от следващо поколение, който ще бъде пуснат на пазара, така че естествено ще има натиск първо да се продадат възможно най-много RTX3090Ti/3090 карти.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *