Технологии

Появиха се нови слухове за излизането на RTX 40 серия от видеокарти

30.05.2022

author:

Появиха се нови слухове за излизането на RTX 40 серия от видеокарти

Според последните слухове, серията RTX 40 трябва да дебютира в средата на юли. Тази дата вероятно се отнася за анонса на новите карти, докато всяко ново SKU ще получи своя собствена дата на стартиране малко по-късно. За новите архитектури, NVIDIA обикновено обявява своите графични карти две седмици предварително, което означава, че реалното стартиране може да се осъществи през август.

Kopite7kimi твърди, че графикът за стартиране на серията RTX 40 вече е потвърден и няма да е същият, като при RTX 30. Вместо да се фокусира върху серията RTX 4080, NVIDIA ще пусне първо своята водеща RTX 4090 карта.


Напомняме, че RTX 3090, 3080 и 3070 бяха обявени в един и същи ден, но датите им на излизане бяха различни. RTX 3080 беше първата карта, пусната само две седмици след обявяването, последвана от RTX 3090 още две седмици по-късно. NVIDIA се нуждаеше от два месеца, за да пусне своята RTX 3070 графична картa.

Според слуховете всички RTX 40 графични карти, базирани на архитектура Ada, използват различни графични процесори. Съобщава се, че NVIDIA фокусира усилията си върху AD102 GPU, като AD104 навлиза в етап на тестване много скоро. Този графичен процесор ще се използва от графичния процесор RTX 4070. Въпреки това, все още не сме чули нищо за AD103 да влезе във фазата на тестване, всъщност Kopite не беше склонен да потвърди всяка нова информация конкретно за това GPU. Следователно може да се предположи, че вместо това NVIDIA ще избере AD102 GPU за този модел.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *