Технологии

Служители на Руска компютърна фирма са задържани след кражба на 20 графични карти GeForce RTX 3070 Ti

22.03.2022

author:

Служители на Руска компютърна фирма са задържани след кражба на 20 графични карти GeForce RTX 3070 Ti

Служители на руска компания, наречена „Wildberries“, се опитаха да откраднат до двадесет графични карти GeForce RTX 3070 Ti от склада си. Опита е бил успешен, но след като са опитали да продадат тези карти, нещата са станали малко по-сложни.

Графичните карти в момента са луксозна стока в Русия, след като AMD и NVIDIA наложиха ембарго върху доставката на продукти за тази страна. Това означава, че скоро може да бъде невъзможно да се закупи нова графична карта в Русия, след като всички складове бъдат изпразнени (от клиенти или от самите служители).

Най-малко трима служители са решили да спечелят от ситуацията, като откраднат и след това бързо продадат картите в местна заложна къща. Тук нещата стават интересни, тъй като собственикът на заложната къща, любопитен защо някой ще носи нови графични карти там, се свърза с властите.
Всяка графична карта струва 200 000 рубли, около 1931 USD.

Това означава, че са се опитали да ги продадат за 38 хиляди щатски долара. Съобщава се, че графичните карти са конфискувани и върнати, а всички заподозрени са задържани.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *