Технологии

Oткраднати карти EVGA GeForce RTX 30 бяха открити във виетнамски магазин

10.01.2022

author:

Oткраднати карти EVGA GeForce RTX 30 бяха открити във виетнамски магазин

Излезе информация, че виетнамски търговец на дребно, който вече се появи в хардуерните среди като доставчик, опаковащ ултра редки графични процесори в съоръжения за копаене на криптовалута, отново е в светлината на прожекторите на виетнамската хардуерна общност.

Още през ноември беше съобщено, че редица графични карти GeForce RTX 30 от EVGA са били откраднати от камион на път от Сан Франциско до Южна Калифорния. Компанията потвърди, че в тази пратка има графични карти в ценови диапазон от 330 до 1960 USD.

Потребителите вече съобщават, че виетнамският търговец на дребно уж продава RTX 30 карти от споменатата пратка. Всички карти се предлагат с ограничена 1-месечна гаранция, но на относително добра цена, което обикновено е случаят за карти, внесени чрез „неофициални“ канали във Виетнам.

Един от потребителите съобщи, че след закупуване на две RTX 3080 Ti карти и проверка на серийния код за потенциални гаранционни претенции, уебсайтът на EVGA потвърди, че картата е част от откраднатата пратка.

Това наистина е странна ситуация, като се има предвид, че продавачът не е малък местен търговец на дребно. Хората, които купуват тези карти, са в още по-лошо положение, защото без да знаят, те купуват откраднати стоки. Въпреки че трябва да върнат тези карти на EVGA, не изглежда, че биха рискували да загубят както парите, така и шанса да имат GPU, да не говорим за абсурдните цени за изпращане на картата в чужбина.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *