Технологии

Серията AMD Ryzen 7000X3D вече е посочена като „отключена за овърклок“

24.01.2023

author:

Серията AMD Ryzen 7000X3D вече е посочена като „отключена за овърклок“

Продуктовите страници на AMD понякога може да са доста подвеждащи. Страниците за Ryzen 7000X3D вече попаднаха в новините ни по-рано този месец, когато AMD ги актуализира с дата на пускане от 14 февруари, само за да потвърди по-късно, че е грешка. Няколко седмици по-късно все още не знаем кога AMD планира точно да пусне тези процесори, но продуктовите страници все още се актуализират.

AMD отново са обновили продуктовата страница на Ryzen 7000X3D този път с поддръжка за овърклок. И трите предстоящи SKU вече са изброени като: „Отключени за овърклок“. Това обикновено означава, че процесорът поддържа овърклок на базовата честота, точно както останалата част от серията Ryzen 7000.

Досега AMD само потвърди, че ще поддържа автоматичен овърклок чрез своята технология Precision Boost Overdrive. Освен това серията 7000X3D трябва да поддържа Curve Optimizer. Тези функции, които несъмнено ще подобрят опциите за фина настройка за серията 7000X3D, не бяха активирани на Ryzen 7 5800X3D с технологията Zen3 3D V-Cache.

Компанията не е споменала директна поддръжка за овърклок за Ryzen 7000X3D в нито един момент досега, поради което тази актуализация на продуктовата страница е повече от вероятно друга грешка.

Официално серията Ryzen 7000X3D трябва да бъде пусната през февруари, но AMD все още не е потвърдила цените и точната дата, на която ще се случи това стартиране. 

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *