Технологии

Конзолата ASUS ROG Ally ще бъде два пъти по-бърза от Steam Deck при 35W

04.04.2023

author:

Конзолата ASUS ROG Ally ще бъде два пъти по-бърза от Steam Deck при 35W

Само двама инфлуенсъри получиха ранен достъп до ASUS ROG Ally, ръчна конзола за игри, която беше обявена от компанията на 1 април. Продуктът всъщност е истински и двамата потребители на YouTube са имали достъп до продукта преди съобщението да бъде направено. Те споделиха ексклузивна информация за конзолата.

Конзолата ROG Ally ще включва персонализирано AMD Ryzen APU с Zen4 и RDNA3 архитектури. Изглежда, че ще използва някакъв тип AMD Phoenix вариант, но точните спецификации все още не са потвърдени. Конзолата вероятно ще разполага с 16GB памет, 7-инчов full-HD екран с по-висока яркост от Steam Deck и два пъти по-висока честота на опресняване (120 Hz). Това ще бъде ключовата точка за продажба на конзолата на ASUS.

Докато Dave2D премина технически и потвърди много аспекти от спецификациите на конзолата, LinusTechTips ни каза повече за производителността. Твърди се, че конзолата предлага 50% по-висока производителност при 15W от Steam Deck и два пъти по-висока производителност при 35W.

Практическото видео от LTT показва продуктовото меню. Виждаме, че има опция за промяна на разделителната способност, честота на опресняване и активиране на AMD RSR. Това е технология за супер резолюция на ниво операционна система на AMD, която трябва да работи с всяко заглавие, което все още няма FSR.

ASUS потвърди, че ценообразуването на конзолата ROG Ally ще бъде „конкурентно“, но не спомена конкретно число. Слуховете за възможна цена вече са започнали, някои източници твърдят, че може да е около $680, което изглежда справедливо, като се има предвид, че ще бъде по-бързо от Steam Deck.

Linus заявява, че устройството ще се появи на пазара през следващите два месеца. Дали е така ще разберем съвсем скоро.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *