Gaming Новини Игри

Без игрите на Activision Blizzard на Xbox Game Pass през 2023 г.

18.10.2023

author:

Без игрите на Activision Blizzard на Xbox Game Pass през 2023 г.

Фил Спенсър, началникът на Xbox и изпълнителен директор на игрите на Microsoft, потвърди, че игрите на Activision Blizzard няма да бъдат добавени към Xbox Game Pass тази година поради закъсненията, предизвикани от дългия и наскоро приключил регулаторен процес, свързан с придобиването на компанията.

Спенсър обяви тази информация в последния епизод на официалния Xbox подкаст и обясни, че регулаторният процес при придобиването на Activision Blizzard е отнел много време.

Регулаторният процес завърши преди седмица с решение на CMA, и това разреши да се започне работа по добавяне на игрите към Xbox Game Pass.

Този процес обаче ще отнеме време, и според специфичната заявка на Activision, не се очаква нито Call of Duty: Modern Warfare III, нито Diablo 4 да бъдат добавени към Game Pass през тази година.

Фил Спенсър обаче сподели, че той би се радвал, ако имаше нещо интересно за играчите в следващите няколко седмици, но такъв сюрприз не се очаква.

Спенсър призна, че това може да бъде разочароващо, но подчерта, че тази придобивка на компанията е дългосрочна инвестиция, и той се радва на бъдещите възможности и игри, които ще бъдат добавени към Xbox Game Pass в бъдеще.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *