Технологии

Цената на RTX 4060 пада с 6%

06.07.2023

author:

Цената на RTX 4060 пада с 6%

Новата графична карта RTX 4060 non-Ti не успява да направи силно впечатление сред геймърите, потвърждавайки предишните прогнози. Ситуацията е особено забележителна в Европа, където геймърите не са убедени в необходимостта и . В отговор на слабия интерес, търговците бързо предлагат намаления на персонализираните RTX 4060 карти.

Водещият в тази инициатива е германският Mindfactory, който в момента предлага RTX 4060 на намалена цена от 310 евро. Френският дистрибутор Hardware.fr не отстъпва и предлага същата моделна версия MSI Ventus 2X на цена от 309 евро. Това намаление представлява значително падане от 6% за шест дни от пускането на картата. Моделът MSI Ventus 2X е сред карти, които първоначално са стартирали на цена от 329 евро преди само седмица. Въпреки това, търговците изпитват затруднения в събирането на достатъчен интерес на първоначалната цена.

В резултат, те са принудени да намалят цените с надежда да стимулират търсенето и привлекат повече купувачи. Досега не са наблюдавани намаления в цената в САЩ, като цената остава 299 долара от момента на пускането.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *